konec_menu
Naše nej...
283
Akce se konala pod záštitou primátora statutárního města Brna pana Romana Onderky.
více... delicka

Rychlý kontakt Pekárna Crocus s.r.o.
Hudcova 78b
612 00 Brno

Telefon: 541 513 651
E-mail: crocus@email.cz


Více kontaktů » | Naše prodejny »

 

 Vital FIT

 

Bavorský dýňový chléb



obrazek294pomocny
Tento druh je ojedinělý svou kvalitou i obsahem vlákniny. Je to žitný chléb s výraznou chutí, typickým plochým tvarem a charakteristickou rustikální kůrkou. Někteří výrobci ho pečou ve formách, potom má tvar typické „cihly“. Obsahuje vysoký podíl olejnatých semen (slunečnice, len a tykev neboli dýně) a celozrnných částic, což jsou zdraví velmi prospěšné látky.
 
Bavorský domácí chléb obsahuje ve100 g 8,9 g vlákniny! Nenajdete druhý takový!
Výživové tvrzení pro označení výrobku je: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

Královský graham



obrazek295pomocny
Pan Graham, který již v 1. polovině 19. století začal upozorňovat na nevhodnost konzumace pouze bílé vymleté pšeničné mouky, byl skutečně moudrý muž. Na jeho počest je pojmenováno u nás vyráběné grahamové pečivo a chléb. Tento oblíbený a léty prověřený druh výrobků vývojové oddělení společnosti IREKS ENZYMA inovovalo do moderní kvality pod názvem KRÁLOVSKÝ GRAHAM. Nyní mají pekařské výrobky s tímto názvem vláčnější a nedrobivou střídu při současném větším objemu. Jsou také jemnější a chutnější.
 
Výživové tvrzení pro označení výrobku je: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

Lupikorn



obrazek296pomocny
Chléb a pečivo vyrobené ze směsi Cereal Lupikorn je vizuálně odlišné svojí barvou, která – při správném upečení – je žlutá až zlatá. Výrobky jsou velmi vláčné a jemné, bez hrubých částic. Směs je založena na vysokém obsahu moderní suroviny – lupinové mouky, jež je zdrojem zejména rozpustné neboli Prebiotické vlákniny. Dále obsahuje vysoké procento slunečnice a lnu.
 
Upečený chléb nebo pečivo jsou tak jemné a voňavé, že chutnají i dětem, které obecně nemají oblibu v typické sladové, až lehce nahořklé chuti cereálního tmavého pečiva navíc často dochází k mylné záměně, že tmavé pečivo, které obsahuje pouze pšeničnou hladkou mouku a je obarvené slady = zdravé pečivo!). Světlá barva je dětem a teenagerům bližší.
 
Výživové tvrzení pro označení výrobku je: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

RedCorn



obrazek297pomocny
Takto nazýváme chléb a pečivo vyrobené z Cerealu 2006, jehož základem je trhanka z tzv. červené pšenice. Použitá odrůda má odlišnou červeno – vínovou barvu obalových částic, která vnáší načervenalý odstín i do kůrky a střídy hotového výrobku. Jedná se opět o pekařské výrobky s jemnou střídou a s lahodnou chutí a vůní, kterých je dosaženo použitím chlebového koření.
 
Kombinace hrubozrnného šrotu, slunečnice, sojové drtě a lupinové mouky dává pečivu a chlebu RedCorn tak vysoký obsah přirozeně obsažené vlákniny, že je opět možné použít výživové tvrzení pro označení výrobku: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

SLADOVÝ chléb



obrazek298pomocny
Je vyrobený ze SLADOVÉHO cerealu a je typickým zástupcem tmavých cerálních výrobků. Směs SLADOVÝ cereal byla vytvořena podle zadání: „Víme, co je dobré a na trhu žádané!“, neboť spotřebitelé stále vyžadují tmavé výrobky jako symbol vysokého obsahu celozrnných částic.
 
Směs SLADOVÝ cereal obsahuje prvotřídní surovinu – ječný sladový extrakt. Ta v kombinaci s celozrnnými částmi žita, pšenice a sóji a s vysokým obsahem slunečnicových semen přináší spotřebitelům cereální chléb tmavě hnědé barvy s dobře viditelnými zrny olejnin a obilných částic. Kontrast tmavě hnědé kůrky s bílými semeny sezamu na povrchu láká již svým vzhledem.
 
Výživové tvrzení pro označení výrobku je: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

Chléb KLAS



obrazek299pomocny
Tento chléb je vyrobený ze směsi Cereal KLAS a má jedinečně vysoký obsah semen olejnatých plodin, jako je slunečnice, len, sezam a tykev. Plnohodnotné bílkoviny pro lidské tělo s kvalitnějším složením aminokyselin dodává do chleba sojová drť. Další součástí chleba KLAS jsou jáhly z téměř zapomenuté kulturní plodiny prosa, které obsahují vysoký podíl minerálních látek a vitamínů.
 
Chléb KLAS, to je chuťový zážitek: celkový vjem chuti a vůně je podpořen přídavkem chlebového koření v harmonii s aromatickou sladovou ječnou moukou.
 
Výživové tvrzení pro označení výrobku je: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

Slunečnicový chléb



obrazek300pomocny
Tento druh chleba se již také zabydlel na českém trhu, i když jeho historie je mnohem kratší než u grahamu. Skvěle chutnající kombinace vysokého podílu slunečnicových semen s Cerealem 2001 si brzy po uvedení na trh na počátku 90. let našla své zákazníky a v nezměněné podobě se vyrábí dodnes. Je to i díky poctivému a bohatému složení samotné směsi Cereal 2001.
 
S velkým potěšením jsme slunečnicový chléb zařadili do programu VitalFit , neboť sem právem patří pro svůj vysoký obsah vlákniny. Pro tento výrobek opět platí výživové tvrzení: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

Lněný chléb



obrazek301pomocny
Do stejné dílny spadá tento výrobek, léty prověřený a zákazníky oblíbený. Opět jeho základem je směs Cereal 2001, jenž obsahuje vysoký podíl žitných, pšeničných a ovesných vloček, ječné sladové mouky a sezamu. Další přídavek lněného semene zvyšuje jeho hodnotu přirozeně obsažené vlákniny na takovou výši, že i tento chléb lze označit výživovým tvrzením: Pekařský výrobek s vysokým obsahem přirozené vlákniny.

VitalVinio a VitalPrebio



obrazek302pomocnyobrazek302pomocny

Díky pečlivě vyvážené kombinaci vitálních a chuťových látek jsou tyto chleby zdravým požitkem pro celou rodinu. Obsahují koncentrát ze slupek červených hroznů, jež jsou zdrojem tzv. fytochemikálií, které hrají v lidském organismu – podobně jako vitamin C – roli strážce, neboli působí proti volným radikálům díky svému antioxidačnímu efektu. U obou chlebů je možné deklarovat zvýšený obsah vápníku a hořčíku, u VitalVINIA i obsah vitaminu E. K vyšší fyzické i duševní pohodě navíc přispívá i Prebiotická vláknina inulin podporující správnou činnost střev.
 
Pro oba chleby platí výživové tvrzení: Pekařské výrobky, které jsou zdrojem vlákniny.