konec_menu
Naše nej...
283
Akce se konala pod záštitou primátora statutárního města Brna pana Romana Onderky.
více... delicka

Rychlý kontakt Pekárna Crocus s.r.o.
Hudcova 78b
612 00 Brno

Telefon: 541 513 651
E-mail: crocus@email.cz


Více kontaktů » | Naše prodejny »

 

 o firmě Crocus

 

Profil firmy Crocus


Původně pekařská společnost se dnes zaměřuje na nabídnutí kompletního sortimentu obchodu s pečivem a rychlým občerstvením vlastní výroby. Do prodejen dodává pečivo, cukrářské výrobky, lahůdky i zachlazené pekařské kusy, které prodavačky dopékají těsně před nabídnutím zákazníkovi.

Všechny části výroby zaměřujeme na ruční výrobu a vnesení lidské zručnosti do každého jednoho výrobku.

RUČNÍ VÝROBA = JEDINEČNOST KAŽDÉHO VÝROBKU

Firma byla založena v roce 1990


Provoz zahájila v lednu 1991.

Předmět činnosti: zásobování brněnské infrastruktury pečivem

  • Úspěšné etablování na trhu v regionu
  • S příchodem zahraničních investorů v oblasti nákupních řetězců firma začala měnit strategii
  • Současně s dodávkami do těchto sítí řetězců začala vytvářet síť vlastních prodejen
  • Vlastní nezaměnitelný sortiment výrobků, které však již nenabízí k volnému prodeji, nýbrž tento prodej realizuje pouze na vlastních prodejnách
  • Zřízení vlastních provozoven cukrářské výroby a studené kuchyně se stal důležitým krokem pro rozšíření sortimentu výrobků
  • Naprostá originalita sítě prodejen Crocus, která v regionu nemá obdobu

Dnešní podoba firmy zahrnuje:


24 prodejen 

Všechny prodejny mají jednotný charakteristický design. Prodejní místa jsou umístěna jak přímo v centru města, tak i v dalších městských částech, najdete nás ale i v areálu nemocnic (nemocnice - Bohunice, nemocnice u sv. Anny), nebo nově v nákupních centrech Bauhaus. Prozatím jsme otevřeli dvě mimobrněnské prodejny první prodejna je ve Slavkově u Brna, druhá bylav roce 2013 otevřena V Břeclavi.

Vlastní prodejní síť není jediným odběratelem výrobků. Firma má aktuálně cca 60 odběratelů.

V roce 2013 se společnost přesunula z výrobní haly ve Slavkově u Brna, do zmodernizovaných potravinářských prostor v Brně - Medlánkách v Technologickém parku, kde se sloučila s ostatními výrobními částmi - s cukrářskou výrobou, výrobou lahůdek a naposledy s kuchyní závodního stravování. Velkou výhodou společného provozu je možnost výroby čerstvých surovin pro ostatní odnože - např. smažená cibule z kuchyně pro pekárnu, nebo čerstvé bagetky k dennímu menu pro jídelny.

K zajištění chodu dnes firma zaměstnává cca 150 pracovníků. Počet pracovníků automaticky roste s nárůstem prodejních a výrobních míst. Firma je nepominutelnou součástí regionálního trhu. Zachování vysoké kvality výrobků a kultury prodeje je pro firmu základním mottem.

 

Mezi naše cíle do budoucna patří zachování lidského činitele, rozšíření sortimentu tradičních výrobků, perfektní školení a informovanost personálu a tedy i zákazníka a samozřejmě udržení kvality ručně vyráběných výrobků